Datum:

07.07.2013. 20:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4246 pregleda

U zvaničnom videu o Hyundai i30 Toureru nova generacija testera – locirana u školi za decu od 4 do 10  godina u Bakinghemširu – sprovela je ekstremni test na ovom automobilu.

25-oro dece pomenute dobi izabrano je iz Holmer Grin škole kako bi se proverilo može li i30 Tourer preživeti izazove koje donosi svakodnevni porodični život. Ovakvom testiranju prethodilo je identično – sa sličnom neuobičajenom metodom – u Nouzli Safari Parku prošle godine.

i30 bio je parkiran na školskom igralištu pre nego što su deca – u broju osam puta većem u odnosu na broj dece u prosečnoj britanskoj porodici – “puštena” na njega.

Mali testeri upotrebljavali su svoje uobičajene taktike: skakanje po sedištima sa blatnjavom obućom, bacanje čipsa, gnječenje banane u tkaninu i stitskanje svakog dugmeta u vidnom polju. I spoljašnjost je stavljena pod test, koji je uključivao magnete i blato, dok je hauba bila pretvorena u tobogan.

Ali, šest sati kasnije, nakon kratkog čišćenja, i30 Tourer odvezen sa igrališta bio je kao nov. Hyundai je radio na postizanju toga da dizajn i30 modela bude “otporan na decu” što je više moguće, pa je tako ovaj automobil dobio izuzetno jake materijale, plastiku koja se lako briše, izdržljivu opremui specijalni čelik visokog kvaliteta od kog je izrađena karoserija.

Britanski proizvodni menadžer Hyundaija Mark Bakster izjavio je: “Hteli smo da vidimo da li je i30 Tourer zaista potpuno podoban i pouzdan porodični automobil – pa smo mislili da, ako može da podnese test sa 25-oro dece, onda možemo biti sigurni u to da je dovoljno snažan za porodični život.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)