Datum:

10.03.2016. 13:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 2292 pregleda

Genovation Cars je najavio da je njihov električni prototip Chevrolet Corvette modela postavio novi rekord u maksimalnoj brzini.

Nazvan “Genovation eXtreme Electric” ili, skraćeno, GXE, model je testiran u Shuttle Landing fabrici na Floridi, pri čemu je uspeo da razvije maksimalnu brzinu od 300.6 km/h. To je nadmašilo prethodno postavljen rekord koji je iznosio 284.9 km/h, što znači da mu sada pripada titula najbržeg električnog ulično legalnog automobila, što je potvrđeno od strane Međunarodne trkačke asocijacije. Tom prilikom svrstan je u kategoriju “Najbrži ulično legalni električni automobil”.

GXE je zasnovan na Chevrolet Corvette Z06 modelu izs 2006. godine. Genovation kaže da je opremljen izvanrednim pogonom koji mu omogućava da proizvodi više od 700 konjskih snaga i 813 Nm obrtnog momenta. Njegova distribucija težine iznosi 50/50, a opseg kretanja na jedno punjenje, pri “normalnoj vožnji”, je 209 km.

CEO Genovation kompanije Endrju Soul rekao je: “Uzbuđeni smo szbog rezultata našeg razvojnog testiranja koje je vodilo postavljanju rekorda. Na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva, verujemo da će automobil biti izuzetno robustan, s obzirom na to da je već prvog dana testiranja postavljen rekord.” On je napomenuo da u budućim testovima očekuje još bolje rezultate.

ELECTRIC CAR BREAKS SPEED RECORD Watch Genovation Cars All Electric Corvette, the GXE, reach 186.8 mph breaking the speed record for the Street Legal Electric Car category.

Posted by Genovation Cars on Monday, 29 February 2016

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)