Datum:

04.10.2011. 22:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 6181 pregleda

Forza Motorsport 4 je blizu zvanične tržišne premijere i za sada se čini da će postaviti neka nova pravila u igrama ovog tipa. Ideja da se Džeremi Klarkson nađe u ulozi naratora je odlična, kao i akcija u kojoj vidimo mnoštvo drifta Aston Martinom (što i nije nešto što možete videti svaki dan, priznaćete), jurnjava sa policijom… Sve to deluje obećavajuće, ali nameće se pitanje valjanosti poruke koju nam ovaj trailer šalje.

Naime, zvezda Top Gear-a u video govori nam da stvaran svet, u kome možete naići na ekološke aktiviste, zastoje u saobraćaju i saobraćajnu policiju, nije mesto za prave zaljubljenike u automobile, već bi oni trebali da se udobno smeste u svoje dnevne sobe i uz upotrebu tehnologije oponašaju emocije koje bi im izazvali pravi automobili. Da li to znači da bi i budući automobili trebali biti premešteni iz dosadnog stvarnog u savršeni digitalni svet? To je jedna poruka ovog videa, svakako. Zato je dečko na kraju reklame i uhvaćen od strane policije, jer tako stvari funkcionišu u stvarnom svetu.

Ipak, stvar se može posmatrati iz sasvim drugog ugla, a sa mnogo manje filozofiranja, a to je poruka: ”Samo kupite našu igru, ona nam donosi profit”. Reč je o teaser reklami za igru, tako da je verovatno ispravnije ne razmišljati previše o njenoj metafizičkoj pozadini.

1 komentar
  1. cDa

    Lol Dacija Sandero! 🙂 James May would be proud !

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)