Datum:

26.02.2011. 23:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5596 pregleda

Kako dokazati da je jedan automobil brži od drugog? Neki entuzijasti cene ubrzanje na 402 metra, drugi preferiraju isto sa zaustavljanjem, treći navijaju za slalom, a četvrti ne žele čuti ni za šta drugo osim kružne zavojite staze.

Američki Hennessey Performance veruje kako je pravolinijska trka na 402 metra ipak ultimativni test te su direktno odlučili suočiti svoj tjunirani Cadillac CTS-V karavan protiv Porsche 911-ice Turbo. Da, dobro ste pročitali, porodični karavan protiv žestokog sportskog automobila, a s obzirom na to da je reč o promotivnom videu, otkrićemo vam i da je Cadillac pobedio!

Kako? Tako što su Amerikanci pomešali kruške i jabuke. Usporedili su aktualni, dorađeni CTS-V čiji V8 razvija 650 KS s prethodnom generacijom 911-ice Turbo koja raspolaže Tiptronic umesto automatizovanim menjačem s dve spojke. Takođe su, mnogo važnije, na CTS-V montirali slik-gume koje, suvišno je reći, pružaju mnogo više gripa na suvoj stazi od Porscheovih standardnih pneumatika.

Ipak, uprkos svemu ovome, zabavno je videti kako jedan karavan sa 700-tinjak kilograma više, mete pod razvikanim nemačkim konkurentom. Pogledajte.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)