Datum:

15.12.2019. 21:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Rumunska fabrika automobila “dačija” (koja je deo “Renoa”) u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500.000 primerka modela “daster” druge generacije. Sa proizvodne trake sišla je verzija “daster 4dž4 prestiž 1.3 TCE 150KS”, u crvenoj “fjužn” boji.

Radi se o drugoj generaciji legendarnog modela koji je lansiran pre dve godine na Salonu automobila u Frankfurtu. Model broj 500.000 je proizveden za kupca iz Francuske.

Inače, svakog dana u ovoj rumunskoj fabrici se proizvede 1.400 vozila, od čega 1.050 “dastera”.

Prva generacija modela “daster” krenula je u proizvodnju 2010. godine i od tada je više od 1,7 miliona vozila proizvedeno u Mioveniju u Rumuniji. Paleta vozila “dačije” prodaje se u 44 zemlje, a glavna izvozna tržišta su Francuska, Italija i Španija.

– Uspeh se zasniva na kompetentnim, ozbiljnim i odgovornim timovima. “Daster” je kultni model marke “Dačija” proizveden u Mioveniju na kojem rade sve ekipe “Grupe Reno” u Rumuniji i želim da im se svima zahvalim. . Danas gradimo svoju budućnost u jednoj od najvećih fabrika Alijanse Reno-Nisan-Micubišii”, rekao je Miguel Oliver-Bokuera, izvršni direktor fabrike vozila Dačija.

Novi “daster” je najprodavaniji SUV na tržištu u Rumuniji i drugi najprodavaniji model na francuskom tržištu nakon vozila “logan”. U Rumuniji je 2018. proglašen za automobil godine, a poznate britanske novine “San” su mu dodelile titulu “Vozilo godine sa najboljom vrednošću” na tradicionalnoj gala večeri.

Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)