Datum:

14.10.2017. 23:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački Wiesmann sve do pre nekoliko godina nudio je originalne automobile impresivnih voznih karakteristika, a sada se vraća na scenu.

Britanci još imaju Morgana, Bristol i nekoliko manjih igrača, a Nemci su se mogli podičiti Wiesmannom, ekscentričnim karoseristom koji je na najbolji mogući način spajao retro dizajn i BMW-ovu tehnologiju. I to je znao dobro naplatiti. 

Poslednje dve godine ova kompanija se pokušava podići na noge i ponovo pokrenuti proizvodnju. Prvi korak je najznačajniji, a on je odrađen – Wiesmann i BMW sklopili su sporazum o korišćenju BMW-ova motora u budućem modelu Wiesmanna. I to ne bilo koji već 4,4 biturbo V8 iz M5 koji u maksimumu daje 600 KS. 

Zasad je nepoznato u koji će model biti ugrađivan novi motor. Kompanija koju su 1980-ih utemeljili Martin i Friedhelm Wiesmann zadnji model predstavila je 2013. godine na ženevskom salonu povodom proslave 25. godišnjice kompanije. Godinu kasnije ona prestaje s radom, a 2016. kupuju ju braća Berry. Firmu od tada vodi Mario Spitzner pokušavajući je vratiti u život. Sudeći po najnovijim informacijama, to mu je i uspelo.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)