Datum:

05.01.2018. 10:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

U požaru koji je tokom novogodišnje noći izbio u jednoj garaži u Liverpulu izgorelo je oko 1.400 vozila.

Dok je početak Nove godine širom sveta proslavljan uz vatromete i druga pirotehnička sredstva, vatrogasci u Liverpulu imali su pune ruke posla da obuzdaju vatrenu stihiju koja je zahvatila jednu javnu garažu u tom gradu.

Kako kaže šef liverpulske vatrogasne brigade, požar je buknuo ispod haube jednog Land Rovera Discovery koji se nalazio na drugom nivou garaže, a plamen je brzo zahvatila ostatak objekta i druge parkirane automobile.

On navodi da je vatra verovatno mogla da bude obuzdana ili potpuno ugašena već u startu, da je u garaži postojao sistem sprinklera koji se automatski aktivira u slučaju detekcije požara.

Britanski Gardijan izveštava da se protiv plamene stihije borilo 12 vatrogasnih kola, tri letilice i 85 vatrogasaca, a da je svega nekoliko vozila na najvišem nivou i u uglovima garaže ostalo neoštećeno. Na sreću, u požaru niko nije izgubio život, a povređene su tri osobe.

Garaža kapaciteta 1.600 mesta nalazi se u blizini liverpulske Echo arene u kojoj je trebalo da se održi šou program u kome učestvuju konji, ali je predstava otkazana zbog požara.

Fire at Kings Dock, Liverpool

Here is some footage taken by our crews at the scene of the fire at Kings Dock, Liverpool which shows the scale of the fire they were faced with.Crews fought the fire valiantly and we are incredibly proud of their efforts. Thanks to all partner agencies who worked closely with firefighters at the scene.Further updates on the incident will be posted later on today.

Publié par Merseyside Fire and Rescue Service sur mardi 2 Janvier 2018

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)