Datum:

18.05.2018. 21:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

POSLE premijere na martovskom “BG kar šouu”, u prodajne salone “Minija” stigao je i restilizovani “mini heč” sa troja i petora vrata kao i sve traženiji “mini kabrio”. Kako navode u “Miniju”, ovi modeli su brži i zabavniji nego ikada pre i sa izuzetno preciznim upravljanjem daju neponovljivi osećaj vožnje kartinga. Urbani su i imaju više standardnih funkcija nego ikada pre.

Pored novih detalja u dizajnu kao što je novi “flat logo”, nova prednja LED svetla, kao i zadnja LED svetla, koja su jasan podsetnik na britansko poreklo brenda.

Detaljna revizija motora koji su u ponudi za poboljšavaju zabavu u vožnji, a dovode do smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2 za pet procenata, kao i optimizacije emisije gasova kako bi bila usaglašena sa strožim standardima emisije izduvnih gasova u budućnosti. Dalji razvoj je primenjen na osnovni motor, MINI TwinPower Turbo tehnologiju, elektroniku motora, snabdevanje uljima, usisni kanal, sistem hlađenja i izduvne sisteme. Takođe, smanjena je težina pogonskih jedinica, te su, na primer, poklopci motora izrađeni od recikliranih karbonskih vlakana koja se koriste i u proizvodnji BMW i automobila.

Umesto standardnog šestostepenog manuelnog menjača, sedmostepeni “steptronik” menjač sa dvostrukim kvačilom opciono je dostupan za modele “mini van”, mini kuper”, “mini kuper S” i “mini kuper D”. Novi tip prenosa karakteriše vrlo brzo menjanje brzina, što omogućava sportske manevre ubrzanja bez prekida momenta. “Mini kuper SD” sada poseduje osmostepeni “steptronik” automatski menjač kao standard, jedinstven u segmentu malih automobila, koji omogućava da se snaga najmoćnijeg dizel-motora da se prenese na prednje točkove na sportski ali harmoničan način.

Sve “steptronik” transmisije, dostupne za novi “mini” sa troja i petora vrata i novi “mini kabrio”, omogućavaju najnoviju generaciju automatske funkcije “start/stop”. Podaci navigacije i prednje kamere sada mogu biti uključeni u “start/stop” sistem koji omogućava identifikaciju situacija u kojima je bolje ne isključivati motor – na primer, kada se kratko zaustavi pre nego što se okrene ili krene u kružni tok, ili ako je saobraćaj pred nama ponovo počeo da se kreće.

Standardna oprema uključuje audio-sistem sa ekranom u boji od 6,5 inča u centralnom instrumentu i integracijom mobilnog telefona preko blututa. Kontrolni ekran nudi funkcije osetljive na dodir u kombinaciji sa navigacionim sistemom.

Zadnja svetla imaju novi dizajn u kombinaciji sa LED farovima i adaptivnim LED farovima i jasan su podsetnik na britansko poreklo brenda – zadnja svetla restilizovanih “minu” modela sada se pojavljuju u Union Jack dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastave.

Novi logo sada ima dvodimenzionalni “flat dizajn”, jasan je i autentičan, pojavljuje se na poklopcu motora, prtljažniku, volanu, centralnoj instrument-tabli i na ključu svih modela.

Brojka

18.490 evra je početna cena

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)