Datum:

12.01.2012. 22:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5683 pregleda

Zbog ekonomske krize i loše materijalne situacije prodavaca, Asocijacija uvoznika vozila i rezervnih delova ovog proleća neće učestvovati na Beogradskom sajmu automobila „Bg kar šou 2012“.

Milan Belin, direktor kompanije „Reno Nisan“, potvrdio je da uvoznici neće učestvovati na Sajmu jer kupcima ne mogu da ponude popuste na koje su inače navikli, budući da su cene novih automobila od 2009. godine snižene do 30 odsto, što je za prodavce neizdrživo.

– I pored tolikih popusta, lane je pala prodaja. Novca nema, a uslovi za podizanje kredita su rigorozni. Iako je Beogradski sajam dao maksimalno korektne uslove, učestvovanje na „BG kar šouu“ bilo bi preveliko opterećenje za uvoznike i prodavce, s obzirom na to da bi ova investicija bila nesvrsishodna – kaže Belin.

Slobodan Spasović, direktor „Auto Čačka“, kompanije koja je generalni uvoznik „Škode“, kaže da je, za razliku od većine ostalih uvoznika, ova kuća u 2011. godini zabeležila rast od 25 odsto, ali da zbog solidarnosti sa ostalim uvoznicima „Auto Čačak“ podržava odluku uvoznika da ne učestvuje na „Bg kar šouu“.

Slobodan Radoičić, generalni direktor „Tojote Srbija“, izjavio je juče da je ocenačlanica udruženja da zbog ekonomske situacije i ekonomskog stanja kompanije nisu u stanju da jednu takvu manifestaciju isprate. 

– „Tojota“ u Srbiji je prošle godine prodala 970 automobila, što je za oko 20 odsto manje nego u 2010. – rekao je Radoičić i dodao da su ti rezultati u skladu sa stanjem tržišta u našoj zemlji. Naime, lane je na domaćem tržištu bilo prodato oko 33.000 automobila, što je za oko 30 odsto manje nego u 2010. 

U Beogradskom sajmu kažu da žale zbog ovakve odluke, s obzirom na to da je ovaj sajam ranije posećivalo oko 150.000 ljubitelja automobila i da se nadaju da će uvoznici još jednom preispitati svoje razloge.

Autor: M. Škrbić, Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)