Datum:

21.09.2016. 10:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

BMW na Salonu u Parizu NEĆE predstaviti novu generaciju “serije 5” (oznaka G30), ali tizer fotografijama i kratkim klipovima nastavlja da nas uvodi u svet nove generacije koja bi trebalo,da predstavlja noćnu moru za “mercedes E klase” i sada već ozbiljno vremešni “audi A6”.

Poslednji video otkriva nam dobar deo enterijera nove “petice”, a saznali smo i podatak da ce limuzina biti opremljena sistemom autonomne vožnje, sličnim onom koji koriste Teslini modeli. Naime, sistem dozvoljava vozaču da skloni ruke sa upravljača i noge sa pedala, a koristi aktivni tempomat, automatsko upravljanje i start-stop sistem. Za sada nije poznato pri kojim će brzinama sistem funkcionisati, ali se pretpostavlja da će to biti oko 210 kilometara na sat, kao kod aktuelne “serije 7”. Takodje, “serija 5” je opremljena i savremenim sistemom za upozorenje pri nailasku na raskrsnice, a vrlo je realno da dobije i sistem daljinskog parkiranja, ponovo sa “serije 7”.

Nova generacija “petice” koristi modernu CLAR platformu i u proseku će biti 100 kilograma lakša od aktuelnog modela (sportski “M5” i do 180 kilograma).

Automobil će premijeru imati početkom godine na Salonu u Detroitu, mada postoji velika mogućnost da BMW “seriju 5” predstavi već 14. oktobra. Prodaja svakako startuje u februaru, prvo limuzinske verzije, dok se karavan očekuje za 12 meseci na Salonu automobila u Frankfurtu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)