Datum:

11.07.2013. 16:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 8674 pregleda

Srpski predstavnici ostvarili su zapažen rezultat na međunarodnom evropskom takmičenju “Mladi, kreativni, Chevrolet 2013”. Među osvajačima evropskih nagrada, drugo mesto u kategorijama video i vizuelna umetnost zauzeli su Stefan Katanić i Mihailo Kalabić.

Nakon srpskog takmičenja, koje je održano u junu, naši izabrani predstavnici oprobali su se u kreativnosti sa vršnjacima iz Evrope. U svojoj sedmoj godini, konkurs “Mladi, kreativni, Chevrolet” privukao je studente iz najboljih škola primenjenih umetnosti iz petnaest evropskih zemalja.

Ovogodišnja tema postavila je pred studente izazov da istraže strast i intenzitet u vezi sa najpopularnijim sportom na svetu, fudbalom. Studenti su se takmičili u četiri discipline: moda, fotografija, vizuelna umetnost i video.

Naši takmičari ostvarili su zapažen uspeh sa dva druga mesta, u dve kategorije – Stefan Katanić, sa Fakulteta primenjenih umetnosti, u oblasti videa, i Mihailo Kalabić, takođe sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, koji je bio drugi u kategoriji vizuelna umetnost.

Nagrađeni studenti u svakoj kreativnoj kategoriji dobiće novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 5.200 za prvo, 4.200 za drugo, odnosno 3.200 eura za treće mesto.

Oni će biti gosti na svečanoj večeri koja će se ove jeseni održati u njihovu čast u Mančesteru, u Velikoj Britaniji. Tom prilikom održaće se i zvanična dodela nagrada.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)