Datum:

21.01.2011. 19:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

2 komentara 9141 pregleda

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja donosi nove namete vozačima. Uskoro izlazi pravilnik o tehničkom pregledu, koji će doneti i nove cene

Novi pravilnik o tehničkom pregledu, koji će biti donesen u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, u izradi je, a u Udruženju tehničkih pregleda Srbije veruju da bi mogao biti obnarodovan već krajem januara.

– Izvesno je da će cene tehničkih pregleda biti više nego dosadašnje, a verujem i da će vozila starija od 15 godina, svakako, ići dva puta godišnje na redovan, obavezujući tehnički pregled – kaže Trifun Stojanović, predsednik IO Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

Ukoliko bi pravilnik bio usvojen, vlasnici mopeda bi za tehnički pregled plaćali 2.360, a motociklisti 3.540 dinara. Cene tehničkih pregleda za automobile, koje su sada u rasponu od 750 do 2.500 dinara u zavisnosti od firme koja obavlja tehnički pregled, bile bi formirane prema kubikaži vozila.

Tako bi vlasnik automobila do 1.500 kubika plaćao 4.130 dinara, a za vozilo do 2.500 kubika cena bi bila 4.720 dinara.Najviše bi plaćali vlasnici vozila preko 2,5 litara radne zapremine – 5.310 dinara.

Cena tehničkog pregleda za kamione određivala bi se prema nosivosti. Za kamione nosivosti veće od sedam tona tehnički pregled koštao bi 14.160 dinara.

Vlasnici motokultivatora bi plaćali 2.360, traktora 3.540 dinara (i još toliko za svako priključno vozilo).

Izvor: Novosti

2 komentara
  1. ivica

    dokle vise gospodo sa kravatama koja jebe narod ? jednostavno pocinjem da se stidim sto sam srbin i zivim u ovoj usranoj zemlji, sve cesce i cesce razmisljam da pobegnem odavde u bilo kojoj drugoj zemlji. iskreno mi je zao sto sam se borio protiv Milosevica jer taj covek je bio mala beba za kriminal koji vi radite- ubijate ovaj siroti narod koji bukvalno gladuje a i boli vas kurac za Srbe jer i onako polovina od vas nije srpskog porekla.Stvorili ste policisku diktaturu svi politicari su kopija ce gevare jer je on taj koji je spaljivao sela ubijao neistomisljenike. KADA BIH ZNAO DA BI POKRENUO TALASE KAO U TUNISU URADI BIH ISTO ONO STO JE URADIO ONAJ JADNI SIROTI PRODAVAC VOCA. ZAPALIO SE.

  2. zoran

    stvarno su preterali….

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)