Datum:

24.09.2018. 21:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prodaja modela BMW Serije 3 je drastično pala tokom poslednje tri godine, te se Bavarci nadaju da će situaciju preokrenuti u svoju korist predstavljanjem potpuno nove generacije ovog modela na Sajmu automobila u Parizu.

Već smo imali prilike da nekoliko puta vidimo tizer i špijunske fotografije, a BMW je sada i zvanično objavio novi tizer video na kojem se vidi veliki deo novog sedan modela.

Naravno, na snimku se samo na trenutke vidi automobil, odnosno njegovi delovi, ali čak i na osnovu toga možemo zaključiti da će nova generacija modela Serije 3 imati istaknutiju masku (rešetku) hladnjaka i farove drugačijeg oblika u odnosu na svog prethodnika. Po svemu sudeći, čini se da su farovi zapravo laseri, te da su u njih integrisana i LED dnevna svetla.

Ističu se još i naglašeniji „polumeseci“ iznad točkova, nešto tanje svetlosne jedinice na zadnjem delu automobila, kao i integrisani spojler. Vidimo i nove ručice za otvaranje vrata, nove bočne retrovizore i dve izduvne cevi.

Osim novih detalja na spoljašnjem dizajnu, tizer video nam pruža i prvi zvanični pogled u kabinu novog modela. Naravno, nije kao da je sve otkriveno, ali vidimo da će nova Serija 3 imati novi volan i veći ekran infotejnment sistema koji je integrisan u centralnu konzolu.

Vidi se još i digitalna instrument tabla poput onih na modelima X5 i Serije 8, a tu je i novi dizajn centralne konzole na kojoj se, osim gore pomenutog infotejnment ekrana ističu još i novi menjač, otvori za vazduh i drugi detalji u metalik boji.

BMW još uvek ne otkirva informacije o specifikaciji i performansama novog modela, ali je potvrđeno da će on biti aerodinamičniji od svog prethodnika, zahvaljujući čemu će imati otpor vazduha od samo 0,23! Novi modeli Serije 3 će imati i nešto niži centar gravitacije a biće i lakši za oko 55 kilograma od prethodne generacije.

Od drugih detalja izdvajaju se još i novo vešanje sa novim amortizerima i unapređeno upravljanje.

Ovaj model će se prodavati sa različitim četvorocilindarskim i šestocilindarskim agregatima, a među njima je i „temeljno modifikovan“ četvorocilindarski benzinac koji će biti najsnažniji agregat kompanije BMW sa četiri cilindra. Nešto kasnije se očekuju i plug-in hibridne i električne varijante ovog modela.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)