Datum:

07.02.2012. 19:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 10669 pregleda

Građani koji posete sajt eUprave (www.euprava.gov.rs) najviše se interesuju kako putem interneta mogu da zakažu termin za vađenje dokumenata.

Prema rečima Jasne Matić, državne sekretarke za digitalnu agendu, ljudi najviše zakazuju termine za dokumente za koje inače treba izgubiti najviše vremena i živaca – za dobijanje novih pasoša i ličnih karti, i za izvod iz matične knjige rođenih.

Zakazati malo ranije

– Radimo na tome da uskoro omogućimo građanima izdavanje saobraćajnih dozvola, a pokušavamo da ostvarimo saradnju sa geodetskim zavodom, kako bi i njihove usluge bile dostupnije zainteresovanima – kaže Jasna Matić za Press nedelje.

Matićeva podseća da sve državne službe koje su zainteresovane da postave svoju uslugu na internet mogu to da učine lako na portalu eUprave. Naša sagovornica tvrdi da je i u ostalim opštinama Srbije zakazivanje za dokumenta preko mreže prilično razvijeno, a posebno u Ljigu i Loznici.

Građani koji žele da isprobaju kako funkcioniše zakazivanje termina za vađenje dokumenata, na stranici eUprave treba da se registruju tako što će ostaviti lične podatke (ime, prezime, telefon, poštanski broj itd.), a zatim popunjavaju obrazac sa zahtevom za prijem u policiji.

Na sajtu upozoravaju da bi zahtev za zakazivanje termina trebalo obaviti 14 dana unapred, jer postoji mnogo više zahteva nego što ima zaposlenih koji mogu da ih obrade. Ukoliko je zakazivanje uspešno obavljeno, potvrda stiže na elektronsku adresu.

Umreženi Beograd

Termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš može se rezervisati u Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Valjevu, Kragujevcu, Vršcu, Kovinu, Kovačici, Beloj Crkvi, Alibunaru, Opovu i Plandištu.

Što se Beograda tiče, sledeće opštine pružajumogućnost za internet zakazivanje: Čukarica, Novi Beograd, Zemun, Zvezdara, Palilula, Stari grad, Voždovac, Vračar, Rakovica i Savski venac. U Beogradu svaka opština odavno ima mrežni sistem za naručivanje dokumenata.

Pored vađenja pasoša i lične karte, preko interneta je moguće naručiti oko 30 dokumenata, kao što su potvrde o prebivalištu, potvrde da građani nisu osuđivani ili da su nezaposleni po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: Press

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)