Datum:

18.07.2013. 10:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3228 pregleda

Novi “Fiat 500L”, koji se od prošlog meseca nalazi na američkom tržištu, ima karakterističan izgled, spada u red jeftinih vozila i u sebi nosi svoje evropsko poreklo, piše dnevni list “USA Today“, u tekstu posvećenom automobilu koji stiže iz kragujevačke fabrike.

Najtiražniji dnevnik navodi da trenutno na putevima SAD nema vozila koje je slično novom “Fijatovom” automobilu, opisujući ga kao udoban, pouzdan i dovoljno velik za američke standarde.

“On je odlična kombinacija mini-krosovera, pođednako prilagođenog da ide kroz grad, kao i za duga putovanja po auto-putevima. Sa ručnim menjačem od šest brzina, apsolutno je eksplozivan vožnji”, ocenjuje se u analizi “USA Today”.

Američki dnevnik hvali i stakleni krov na “Fijatu 500L”, navodeći da on vozilu daje osećaj otvorenosti i prostora, a uz sve pomaže i za bolji pregled tokom vožnje.

“Sa cenom osnovnog Pop modela od 19.100 dolara, ‘Fijat’ je najjeftiniji način da vas primete. Čak i najskuplji Loundž model, sa kožom i automatskim menjačem ne prelazi 27.895 dolara”, dodaje se u tekstu.

Američki dnevni list ističe da je, i pored toga što je “Fijat” sklopljen u “srpskoj fabrici koja je pravila sumorni ‘Jugo’ tokom osamdesetih godina”, njegov osnovni kvalitet odličan.

“Ako se americkim kupcima svidi njegov izgled i donekle nepoznato ime Fijata na ovim prostorima, 500L bi mogao da bude prvi italijanski automobil koji će biti prihvaćen u SAD”, zaključuje se u tekstu.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)