Datum:

26.01.2017. 13:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Osim toga što je prvi masovno proizvođen SUV Lamborghinija, dolazeći Urus utrće put budućem usvajanju turbopunjača i elektrifikacije modela ovog luksuznog brenda.

Direktor istraživanja i razvoja Lamborghinija, Mauricio Ređiani potvrdio je da će Urus dobiti plug-in hibridni pogon, a slične tehnologije očekuju se u budućem rangu ovih supersportskih automobila.

“Urus će biti prvi Lamborghini za PHEV sistemom. On je trenutno idealan za platformu SUV-a, ali sadašnja tehnologija ne dozvoljava onakva podešavanja kakva bi jedan supersportski automobil sa PHEV-om trebalo da ima,” kaže Ređiani.

Izvršni direktor dizajna Stefano Domenikaneli je takođe potvrdio ovaj navod, rekavši da će PHEV sistem biti uveden u automobile ovog brenda kad za to dođe vreme: “Mi svakako možemo imati atmosferske V12 motore i elektrifikaciju, ali u pravom trenutku. Oni mogu biti komplementarni sa V12, ali čist električni pogon nećemo imati uskoro, sigurno. Već radimo na narednoj generaciji platforme za superautomobile, ali je sigurno da će drugi pogon novog SUV-a biti hibridan.”

Što se tiče upotrebe turbopunjača za flagship modele, to je pitanje još uvek otvoreno, ali se ova kompanija fokusira na atmosferske motore, barem za sada. Ređiani je rekao da će u nekoj momentu u budućnosti morati da razmotre upotrebu turbopunjenja, ali u ovom trenutku se opredeljuju za atmosferske motore.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)