Datum:

30.03.2011. 21:37

Autor:

Ina

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 4443 pregleda

Tek što su izgladili odnose sa meksičkim ambasadorom u Londonu, čelnici Bi Bi Sija, moraju da se suoče sa novim problemom u koji su upali zbog emisije “Top Gear”. “Tesla motors” ih tuže jer su navodno u emisiji lažirali rezultate trke između “tesla roudsetra” i “lotus elise”.

Kako oni tvrde “tesla” čija je maksimalna brzina 201 kilometara na sat, u jednom trenutku trke je jednostavno usporio a potom su ga odgurali u garažu kako bi se baterije dopunile.

– Šteta je što u pravom svetu ovakve stvari jednostavno ne postoje – bio je tada komentar Džeremija Klarksona, jednog od trojice voditelja “Top Gira”.

“Tesla” koji inače proizvode svoje automobile u Velikoj Britaniji, podneli su tužbu sudu zbog klevete tvrdeći da su scene trke fingirane kao i da su komentari da su kočnice bile pokvarene takođe neistiniti. Njihov direktor prodaje je navodno, video dva scenarija pre nego što je emisija bila snimljena, a u jednom je stajala upravo rečenica koju je Klarkson izgovorio.

Inače, ova epizoda je emitovana pre dve godine, a iz “Tesle” tvrde da im je nanela veliku štetu.

– U nekoliko navrata smo se žalili Bi Bi Siju tražeći da isprave grešku, ali su nas ignorisali. Nisu nam ostavili drugi izbor nego da ih tužimo – rekla je predstavnica “Tesle” Majra Pasek.

Izvor: Blic

1 komentar
  1. milos

    Zasto bi se bunili da je trka lazirana kad je Tesla u toj trci na odusevljenje Dzeremija oduvala Eliz? Sad sam gledao na Youtube-u snimak emisije.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)