Datum:

08.08.2014. 19:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 16532 pregleda

Bugatti je predstavio poslednje specijalno “Les Légendes de Bugatti” izdanje, posvećeno osnivaču ove kompanije Etoreu Bugatiju.

Kao i svih prethodnih pet specijalnih izdanja, i ovo je zasnovano na Grand Sport Vitesse i biće napravljeno samo tri jedinice, od kojih svaka košta po 2.35 miliona evra.

Bugatti je odlučio da najbolje ostavi za kraj – izdanje posvećeno Etore Arko Isidoro Bugatiju. Karoserija izrađena od ručno poliranog aluminijuma i karbona u plavoj boji kreirana je u čast Type 41 Royale modela iz 1932. godine, sa aluminijumskim točkovima sa dijamantskim odjajem u boji koja se savršeno slaže sa karoserijom.

Po prvi put, Bugatti je koristio dva vrste kože za oblaganje unutrašnjosti. Tu su plavi karbonski detalji i motiv razigranog slona obložen aluminijumom, kao uspomena na Type 41. Ovu figuru originalno je napravio brat Etorea, Rembrant, a može se videti i na ostalih pet specijalnih izdanja.

Bugatti Veyron Ettore Bugatti specijalno izdanje biće prikazano 15. avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance, u pratnji ostalih specijalih izdanja Grand Sport Vitesse modela: Black Bess, Rembrandt Bugatti, Jean-Pierre Wimille, Meo Constantini i Jean Bugatti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)