Datum:

15.10.2017. 20:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Postoje veoma dobri razlozi zašto se novi Aston Martin DB11 Volante smatra jednim od najlepših kabrioleta na tržištu.

Nakon DB11 sa V12 motorom koji je lansiran prošle godine i novijeg AMG V8 modela, stiže treći član DB11 porodice, sa mekim krovom i izborom premaza između bordo, crne i srebrne boje.

Meki, tekstilni krov ima novu akustiku i materijal od kog je napravljen, pa spremno štiti putnike od zvukova i vremenskih prilika izvan automobila. Potrebno mu je 14 sekundi da se spusti i 16 da se podigne (pri brzinama do 50 km/h).

Aston Martin obećava da će novi krovni mehanizam biti veoma pouzdan, zahvaljujući testiranjima u ekstremnim vremenskim uslovima, uključujući Dolinu smrti u SAD i Arktički krug.

Ali, novi Aston Martin DB11 Volante nije samo lepo lice: zasnovan je na aluminijumskoj platformi svog brata sa čvrstim krovom, što ga čini lakšim i čvršćim u odnosu na svog prethodnika, uz istovremeno 20 odsto više prtljažnog prostora u poređenju sa DB9 Volanteom.

Ispod poklopca motora nalazi se 4.0-litarski twin-turbo V8 motor koji je napravio AMG. On razvija 510 KS i 695 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenim automatskim menjačem, a ima diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i elektronskim upravljanjem.

Nema podataka o njegovim performansama, ali zato znamo šta može kupe verzija: do stotke joj je potrebno 4 sekunde, a maksimalno razvija 301 km/h. Ovaj Volante sigurno je malo sporiji, zbog njegovog drugačijeg oblika karoserije.

Prve isporuke novog Aston Martin DB11 Volante modela počeće u prvom kvartalu 2018. 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)