Datum:

08.08.2020. 9:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

KIA Motors je predstavila osetna unapređenja svog krosovera Stonica kojima će ojačati položaj ovog popularnog modela u segmentu manjih krosovera.

Unapređeni Stonic sada vozačima nudi nove ‘Smartstream’ motore, sa inovacijama koje poboljšavaju efikasnost. Između ostalog nudi i Kijin novi benzinski 48-voltni laki hibrid ‘EcoDynamics+’, koji dolazi i sa Kijinim novim ‘clutch-by-wire’ inteligentnim ručnim menjačem.

Unutrašnjost i spoljašnjost Stonica ostaju gotovo nepromenjeni, ali će vlasnici dobiti mnogo više mogućnosti personalizacije vozila nego pre, jer su sada na raspolaganju nove boje karoserije i krova, a dodati su i novi paketi boja i novi dizajn naplataka.

U unutrašnjosti će vozač i saputnici najpre primetiti veći 8,0-inčni ekran na dodir (do sada je bio 7-inčni) sa infotainment i navigacionim sistemom, koji donosi nove funkcije 2. faze Kijine telematike UVO Connect. Bezdednost i asistencije vozaču unapređeni su sa novim naprednim sistemima asistencije (ADAS).

Stonic, koji je na evropskom tržištu prisutan od kraja 2017., do danas je na godišnjem nivou postao 4. najprodavaniji model (ispred njega su Ceed, Sportage i Picanto). Ukupno je u Evropi do danas prodato više od 150.000 Stonica.

(Foto: KIA)

Izvor: B92

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)