Datum:

16.07.2016. 14:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mazda je u Japanu predstavila svoju osveženu Mazda3 porodicu, gde će se prodavati pod imenom Axela. Već je dostupna za poručivanje, a dolazi sa nekoliko manjih vizuelnih izmena, koje se prevashodno odnose na prednji deo sa redizajniranom rešetkom i novim farovima. Pozadi je jedina novina novi branik.

Unutar kabine japanski proizvođač je instalirao novi upravljač, nove dekorativne elemente na instrumebt tabli i vratima, uz elektronsku ručnu kočnicu za modele viših specifikacija. Head-up diplej sada je svetliji i full color, sa unapređenom funkcionalnošću.

Ispod površine nalaze se nešto korenitije promene: na prvom mestu tu je G-Vectoring Control sistem koji menja obrtaje shodno upravljanju, kako bi se obezbedila integrisana kontrola lateralnih i longitudinalnih sila ubrzanja.

Tu je i i-ACTIV sistem pogona na sva četiri točka, koji reaguje shodno stanju na putevima i vremenu, a vozaču obezbeđuje optimalnu raspodelu obrtnog momenta na prednje i zadnje točkove. Ovaj sistem dostupan je isključivo sa 2.2-litarskim dizel motorom.

Osim ovog, u ponudi će se naći i 1.5-litarski benzinski motor, kao i 1.5-litarski dizelaš koji je od ove godine dostupan i na evropskom tržištu.

Još uvek nije poznato kada će osvežena Mazda3 stupiti na evropsko i američko tržište, a postoji mogućnost da se to desi do kraja leta.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)