Datum:

16.08.2011. 14:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4948 pregleda

Ovih dana pojavile su se dodatne informacije o misterioznom Lamborghinijevom ”super sportskom automobilu”, koji će biti prikazan gde drugo nego na Salonu automobila u Frankfurtu koji se održava narednog meseca.

AutoExpress prenosi da je Gallardo kog pokreće V10 motor prilično upadljiv automobil. To ipak nije ono najzanimljivije u vezi sa njim, već činjenica da je zapravo reč o najopakijem Gallardu ikada napravljenom koga će ovaj italijanski proizvođač javnosti predstaviti u septembru.

Gallardo je model koji je Lamboghini najduže proizvodio, a napavljeno je preko 10.000 jedinica. Finalna verzija naslednika Gallarda biće putnička verzija limitiranog Super Trofeo trkačkog automobila, koji je dizajniran u sklopu jedinstvene trkačke serije ovog brenda.

Proizvedeno je samo 30 jedinica Super Trofeo verzija Gallarda. On je zasnovan na sportskom Gallardu LP 560-4, ali je pored toga bio unapređen prerađenom šasijom, poboljšanom aerodinamikom i trkačkim vešanjem. Opremljen je šestostepenim E-gear menjačem, a pokreće ga 5.2-litarski V10 koji ima 562 KS. Zahvaljujući obilnoj upotrebi kompozitnih materijala, težina ovog automobila iznosi 1.300 kg, što je za 110 kg manje u odnosu na standardnog Gallarda i 40 kg manje od težine Superleggere.

Ultimativna verzija Gallarda koja će biti prikazana idućeg meseca u Frankfurtu biće napravljena u skladu sa istom filozofijom. To sugeriše da će finalna i veoma ograničena verzija Gallarda biti snažnija, lakša i agresivnija nego bilo koji Gallardo koji se može videti na putevima. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postizaće za samo tri sekunde, a maksimalna brzina biće mu negde oko 340 km/h.

Gallardo će iduće godine zameniti Cabrera. Pored toga, Lamborghini planira roadster verziju Aventadora, koja će javnosti biti predstavljena krajem 2012. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)