Datum:

24.06.2016. 16:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Po jednom nedavnom izveštaju, godišnja potrošnja goriva u SAD bi do 2035. mogla da padne za više od 20 odsto, ukoliko električna vozila budu činila 35 odsto kupovina novih auotmobila. Možda se brojka čini previsokom, ali nije nemoguća.

Potražnja za benzinom bi mogla da padne na 7 miliona barela dnevno do 2035., sa sadašnjih 9 miliona. Ipak, realniji scenario je pad od 5 odsto, odnosno zauzimanje 10 odsto tržišta od strane električnih automobila.

Ključna stvar što se tiče pada zahteva za fosilnim gorivima je razvoj jeftinijih električnih automobila sa većom voznom autonomijom jednog punjenja poput Tesla Modela 3 i nove generacije Nissan Leafa. Ipak, problem je u tome što se stvari trenutno kreću u suprotnom smeru zbog pada cena goriva. U februaru, potražnja za benzinom u SAD je porasla najbrže u gotovo četiri decenije. Mada je prodaja „plug-in“ modela porasla za oko 7 odsto u okviru poslednjih godinu dana, prošlog meseca je pala za 5,5 odsto.

U međuvremenu, Rojters je izvestio u martu da će u letnjim mesecima potrošnja goriva u SAD dotići rekordnu vrednost.

S obzirom na to da je američko tržište prilično referentno, fosilna goriva će ipak dosta da se troše u narednoj dekadi, a što se elektrifikacije tiče, pitanje je kada će ona stići kod nas.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)