Datum:

23.04.2018. 22:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od menadžera Poršea priveden je u Nemačkoj u okviru istraga vezane za skandal oko nameštanja testova za dizel izduvne gasove, rekao je portparol tog proizvođača automobila.

Direktor Poršea Oliver Blume obavestio je zaposlene da je tužilaštvo u Štutgartu naložilo pritvor jednog od menadžera kompanije, rekao je za Frans pres portparol te firme, proizvođača luksuznih vozila koja je deo grupe Folksvagen.

Prema navodima nemačkih listova Bild i Wirtschaftswoche, radi se o Jergu Erneru, bivšem direktoru za motore u Poršeu, koji je radio za Audi, još jedna od filijala Folksvagen grupe, kada je izbio skandal.

Portparol tužilaštva u Štutgartu je potvrdio da je u sredu uhapšen osumnjičeni zbog rizika od bekstva i skrivanja dokaza, neposredno posle preteresa usmerenih na dva zvaničnika i jednog bivšeg zaposlenog u Poršeu. On nije naveo njegovo ime samo je rekao da je priveden u četvrtak uveče.

Nemačka policija pretresla je pre dva dana deset lokacija na jugu Nemačke u okviru istrage protiv sadašnjih i bivših menadžera kompanije Porše, filijale Folksvagena, u okviru istrage o lažiranju testova izduvnih gasova.

To je bio prvi pretres usmeren na Porše u okviru skandala koji potresa celu grupu Folksvagen od kraja 2015.

Folksvagen je priznao da je opremio 11 miliona dizel vozila, od kojih oko 600.000 u SAD, softverom koji može da lažira rezultate testova izduvnih gasova, i da sakrije da emisije koje su čak i 40 puta veće od dozvoljene norme. 

Pretresi su već sprovedeni u prostorijama Folksvagena i njegove filijale Audi.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)