Datum:

19.07.2016. 22:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Proizvođač superautomobila Kenigzeg ne može da se pohvali sa uspesima na čuvenom Nirburgringu. Naprotiv, Šveđani su uspeli da u samo dve godine slupaju dva svoja basnoslovno skupa automobila, u pokušaju da obore brzinski rekord na čuvenoj stazi.

Posle prototipa “agere”, koji se u bankini našao 2014. godine, pre samo nekoliko dana u olupinu je pretvoren još ređi i još skuplji automobil – “One:1”. Tvrdi se da je proizvedeno samo sedam primeraka uključujući i prototip i da su svi prodati po ceni od oko 2,8 miliona evra. Uništeni automobil korišćen je u pripremama za obaranje brzinskog rekorda na “Severnom krugu”, a još nije saopšteno iz kompanije sa kojim će modelom zaista i pokušati da obori rekord. Za utehu tajanstvenom vlasniku, iz Kenigzega su stigla uveravanja da će uništeni automobil u potpunosti biti popravljen.

Udes sa automobilom čiji motor razvija oko 1.340 konjskih snaga dogodio se na “Adenauer” sekciji staze, a prema izjavama očevidaca vozač, koji je izašao nepovređen iz udesa, prebrzo je ušao u sekciju krivina – sudeći prema tragovima, velika je verovatnoća da se desio kvar na ABS-u…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)