Datum:

21.08.2017. 21:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U Volkswagenu su svesni da novi trendovi donose novu raspodelu snaga, a na scenu su stigli i neki novi igrači.

Tako nemački gigant svoje rivale više ne vidi u Toyoti s kojom se poslednjih godina borio za status najtiražnijeg proizvođača, ali ni u Hyundaiju, korejskoj marki koja je poslednjih godina ostvarila ogroman napredak u globalnom pogledu. Budući rival „narodnih kola” trebalo bi biti upravo Tesla.

„U starom svetu bili su to Toyota, Hyundai i francuske marke. U novom svetu je to Tesla. Tesla spada u rivale koji imaju mogućnosti kakvima mi trenutno ne raspolažemo”, rekao je Herbert Diess, šef Volkswagena, za Auto News.

Diess pritom kao najveću prednost Tesle ističe što mu pola inženjera spada u red softverskih eksperata, ali je siguran da će pratiti korak. „To pokazuje da se moramo popraviti, a mi to možemo. Namerno se upoređujemo s Teslom. Naš je cilj da ih svojim mogućnostima, ne samo sustignemo, već i prestignemo”, izjavio je Diess.

Nema sumnje, Volkswagen je nakon neslavnog okončanja TDI epohe preusmerio snage na razvoj električnih pogona. Prošle godine je najavljena I.D. serija s pet električnih modela. VW želi ponoviti uspeh prve generacije Golfa, ali i biti prvi proizvođač koji će proizvesti više od milion električnih automobila.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)