Datum:

18.07.2011. 22:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7507 pregleda

Alfa Romeo Giulia inicijalno je osmišljena kako bi zainteresovala Evropljane, posebno male porodice. Njene rane verzije pojavile su se u periodu između 1962. i 1972. godine, a druga serija usledila je od 1972. do 1978. godine. Modernu reinterpretaciju Alfa Romeo Giulie osmislio je Dragos Prodan.

Kako navodi dizajner, koncept će biti napravljen od različitih laganih materijala. Krov i prednji deo, skupa sa prednjim branikom, napravljeni su od polimera ojačanog karbonskim vlaknima. Drugi delovi karoserije napravljeni su od aluminijuma, a prozori od poli-karbonata po zamisli rumunskog dizajnera.

Za jedan mali kupe sa četiri sedišta i retro izgledom, ovaj koncept uspeva da istovremeno izgleda agresivno i svrsishodno.

Koncept će biti opremljen hibridnim motorom kako bi emisija štetnih gasova bila smanjena, mada su njegove performanse još uvek pod razmatranjem. Alfa Romeo Giulia koncept biće opremljen benzinskim motorom sa 180 KS i električnim sa 109 KS  kog će pokretati litijum-jonska baterija sa kapacitetom od 30 kwh. Uz upotrebu samo napunjene baterije, automobil će moći da se kreće 48 km.

Alfa Romeo Giulia koncept prilično obećava, obzirom da je budućnost rezervisana za ekološki prihvatljiva vozila, te se mnogi proizvođači sve više odlučuju za eco-friendy motore, tako da će ovaj koncept sasvim sigurno biti dobro prihvaćen na automobilskom tržištu budućnosti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)