Datum:

11.07.2016. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Treća generacija dopadljivog “sitroena C3” donosi sasvim drugi izgled vozila koje, vidi se na prvi pogled, kreće stopama starijeg, većeg brata – “sitroena C4 kaktus”.

Tu su bočni “er-bamperi” štitnici za vrata a francuski gigant, koji je uvek smelo koračao u automobilsku budućnost, kaže da će novi “sitroen C3” biti prava rapsodija boja i nudi paletu od 36 boja sa nebrojenim kombinacijama. Dakle, svako će moći da “skocka”, modernim rečnikom rečeno, “personalizuje” svoj automobil.

Naravno novi “sitroen C3” je krcat najmodernijim sistemima čak i sa 3d satelitskom navigacijom! To znači dostupnost informacija u realnom vremenu vezanim za saobraćaj i slične pogodnosti koje “povezanost” uključuje.

Od bogate opreme u “Sitroenu” izdvajaju detekciju vozila iz mrtvog ugla, detekciju umora vozača ali i pomoć pri kretanju vozila na uzbrdici, nešto što je dosada bilo rezervisano samo za vozila iz viših kategorija.

Novi “sitroen C3” ima i novi “konekt” sistem koji je snabdeven širokougaonom kamerom direktno “nakačenom” na internet. Tako vozač može, veoma jednostavno, pritiskom na dugme da snimi fotografiju i da je odmah zatim pošalje na neku od društvenih mreža! Kažu Francuzi da je moguće snimati i video-zapise i direktno ih “kačiti” na mrežu ali samo u trajanju do 20 sekundi.

Izbor motora je bogat. Tu su trocilindrični “pjuretek” benzinci sa 68, 82 i 110 KS. A dizelaši su najmoderniji “blu” HDI motori sa 75 i 110 KS. U ponudi su šestostepeni manuelni i automatski menjač.

Zvanična premijera biće na Pariskom salonu automobila u oktobru, a početak prodaja se očekuje do kraja ove godine.

Cena i druge tehničke pojedinosti nisu saopštene.

Brojke

* 110 KS ima najsnažniji motor

* 36 boja je u ponudi

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)