Datum:

09.02.2014. 0:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4934 pregleda

Uprkos besparici i padu prodaje vozila, Beogradski sajam se priprema za velike manifestacije auto-moto industrije. Sedam dana predviđeno za „BG kar šou“ i Sajam motocikala, a krajem marta i smotra privrednih četvorotočkaša.

Beogradski sajam će u martu ponovo biti regionalni centar auto-moto industrije jer se pod kupolama ovog zdanja, pripremaju čak tri „izložbe na točkovima“.

Menadžer projekta Beogradskog sajma Zoran Lupšić za „Novosti“ je potvrdio da će ove godine, posle jednogodišnje pauze, „BG kar šou“, ponovo obradovati vozače.

– Mart će biti praznik za sve ljubitelje auto-moto industrije. Od 14. do 20. marta biće organizovani „BG kar šou“ i Sajam motocikala – kaže Lupšić.

– Skoro svi uvoznici automobila i motocikala iz Srbije su potvrdili učešće i najavili obilje novih modela. To će biti velika prilika kupcima da obnove svoj vozni park po najpovoljnijim uslovima.

Posle sajma „na dva i četiri točka“, od 25. do 29. marta biće organizovan 52. Međunarodni sajam privrednih vozila (OICA) na kom će biti izlagana privredna vozila, laka privredna vozila, prikolice i poluprikolice, karoserije, motori i sistemi prenosa, hodni delovi vozila, šasije, oprema za vozila. Zapaženu ulogu imaće i prateća industrija, logistika, telematika, špedicija, osiguranje, finansijske institucije, strukovne asocijacije, pa i mediji.

Dolazak na 52. sajam privrednih vozila potvrdili su, kaže Lupšić, svi najveći automobilski giganti koji će predstaviti najnovije modele autobusa, kamiona, a ovakva vrsta manifestacije je i izuzetna prilika za sklapanje novih poslova.

Na prošlom sajmu privrednih vozila izlagalo je čak 446 preduzeća, od kojih je 259 domaćih i 187 stranih. Sada se očekuje da taj broj bude nadmašen jer prijave stižu iz velikog broja zemalja.

Sve tri manifestacije, kako se očekuje, biće i veliki magnet za posetioce, kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona.

Novi model autobusa

– Očekujemo da među najinteresantnijim eksponatima na Sajmu bude i prototip „Ikarbusovog“ autobusa koji se radi u saradnji sa „Mercedesom“ – kaže Lupšić. – Verujemo da će i „Ikarbus“ a i ostala naša preduzeća iz ove oblasti pokazati da su izašli iz krize i da su spremni za svetsku tržišnu utakmicu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)