Datum:

09.05.2019. 9:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ima li ko jači, snažniji, odvažniji? Spreman za sve izazove, negostoljubive terene?

Ova pitanja ali i odgovore ponudila je na svoj način kompanija “Lend Rover” koja je nedavno, u čast “Dana kompanije”, 30. aprila ( kompanija je utemeljena 1948.) objavila više fotografija sa završnih testiranja novog “difenderea”.

Britanska ikona terenaca “Land Rover” je saoštila i planove za okončanje završne faze testiranja novog “land rover difendera” vozila, u saradnji sa “Tusk Trust” kompanijom. A testiranja su bila na takvim stazama i bogazama na kome će retko koji budući vlasnik imati priliku da isproba svog 4×4 miljenika.

Prvo što su čelnici kompanije saopštili je podatak o neverovatnom broju pređenih kilometara novog “difendera”.

– Zadovoljni smo jer je test sesija dostigla je zadati cilj od pređenih 1.2 miliona kilometara, pre ulaska u završnu fazu testiranja.

Saopštenje kompanije bukvalno ostavlja sve zaljubljenike u of-rodu vožnju bez daha.

– Kako bismo bili sigurni da vozila mogu zadovoljiti i najzahtevnije avanturiste, novi land rover difender” je testiran na nekim od najnepristupačnijih terena za planeti. Izlagan je pustinjskim temperaturama višim od 50 stepeni Celzijusa, Artktičkim gde temperatura pada ispod -40 C, i vožen je na vuirovnima od 3.000 metara u Stenovitim planinama Kolorada, kaže se između ostalog u saopštenju Kompanije.

I to, kažu nije sve. Predstoji još jedna serija završnih testova!

– Do trenutka predstavljanja, novi “difender” bi trebalo da prođe ukupno 45.000 testova, računajući dosadašnje.

Partner u obavljanju finalnih testova “land rover difender” modela, biće “Tusk Trust”, a vozila će biti testirana u Keniji, gde će posebno kamuflirani “difender” prevoziti teške terete, gaziti reke i prenositi zalihe preko 14.000 hektara terena koji ne opraštaju greške, u okviru Borana rezervata prirode.

Prema predviđenom planu, koji je do sada u potpunosti ispoštovan, “Land Rover” će moćnii “difender” i zvanično predstaviti krajem ove, serijska proizvodnja trebalo bi da počne naredne godiine.

Izvor: Novosti   

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)