Datum:

25.02.2014. 22:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4666 pregleda

Opel astra GTC” od sada može da se pazari i s novom generacijom turbo motora “1.6 ekotek”, s direktnim ubrizgavanjem, od 200 KS. Ovaj pogonski sistem pokreće i modele “kaskadu” i “zafiru turer”. Sa snažnim performansama, ovaj model naglašava sportski karakter kompaktnog kupea – snažnija je samo OPC varijanta. “Astra GTC” ostavlja snažan utisak zahvaljujući haj-tek opremi pod svojom haubom i jedinstvenom, sofisticiranom izvedbom prednjeg vešanja s visokoperformantnim podupiračem (“HiPerStrut”). Svi GTC modeli su sa savremenom “infotejnment” tehnologijom, sa sistemom “opel intel-link” koji nudi pojednostavljeno telefoniranje i navigaciju, omogućavajući upotrebu mnogih funkcija “pametnog” telefona u vozilu.

“Opel astra GTC”, sa “1.6 ekotek” turbo motorom s direktnim ubrizgavanjem, od 200 KS, postiže najveću brzinu od 230 km/čas. Automobil ubrzava od nule do 100 km/č za svega 7,9 sekundi, a od 80 do 120 km/č u petoj brzini takođe stiže za samo 7,9 sekundi, sa impresivnom elastičnošću.

Benzinski turbo motor s direktnim ubrizgavanjem nove generacije zaista je moćan, sa 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta (sa “overbust” funkcijom), što omogućava njegove vrhunske sportske performanse. Snaga od 125 KS po litru čini ovaj model vodećim u klasi. Moć koju “astra GTC” donosi na puteve kroz svoj najjači motor, sa ukusom je iskazana na spoljašnjosti modela. Kupe ostavlja za sobom druge učesnike u saobraćaju, dajući im mogućnost da se dive njegovim dvema hromiranim izduvnim cevima. Samo u jednoj oblasti je benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem škrt, a to je potrošnja goriva. U kombinovanom režimu vožnje, potrebno je svega 6,6 litara na 100 kilometara, dok je emisija izduvnih gasova 154 grama CO2 po pređenom kilometru.

GTC, pored toga što može da se pohvali haj-tek motorom, poseduje i najsavremeniji info-zabavni sistem. “Intel-link” garantuje lako upravljanje navigacionim sistemom i svim funkcijama pomoću sedmoinčnog monitora visoke rezolucije u boji, koji takođe prikazuje i slike sa opcione retrovizorske kamere.

2

Pored uvođenja visokoperformantne verzije turbo motora “1.6 ekotek” s direktnim ubrizgavanjem i “intel-link” info-zabavnog sistema u sve GTC modele, novi specijalni GTC model takođe će biti predstavljen tokom 2014. Počev od proleća 2014. godine, “Opel” će zaljubljenicima u auto-sportove ponuditi model “astra GTC” s posebno atraktivnim paketom koji je modeliran prema vozilu, a koji je uspešno učestvovao u VLN takmičenju u izdržljivosti na stazi “Nirnburgring”. Auto-sportske nalepnice s karakterističnim žuto-crno-sivim trakama daju ovom “pametnom” modelu pravi šmek. Crna rešetka hladnjaka i letva s logom su u snažnom kontrastu u odnosu na belu boju karoserije, dok grafit-crna kućišta retrovizora naglašavaju njegovu bujnu sportsku prirodu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)