Datum:

25.04.2014. 10:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3246 pregleda

Tri miliona automobila proizvedeno u fabrici u Ajzenahu – povodom ovog važnog dostignuća juče je upriličena proslava u fabrici Adam Opel AG u Turingiji gde je u centru pažnje bio “opel adam” koji je kao tromilioniti automobil sišao sa proizvodne trake u 11:30 uz veliki aplauz.

Prvi automobil na proizvodnoj liniji u Opel Ajzenahu bila je “opel vektra” predstavljena odmah posle ponovnog ujedinjenja Nemačke 1990. Od početka proizvodnje ukupno 1.2 milijarde evra investirano je u Ajzenah, u poslednje vreme skoro 200 milliona evra investirano je u “adam”-a.

Već više od 80,000 jedinica ovog “lajfstajl mini” automobila poručeno je širom Evrope od njegovog lansiranja prošle godine – najubedljiviji uspeh za fabriku koja, zajedno sa “korsom”, obezbeđuje visoku iskorišćenost kapaciteta i dobru perspektivu za budućnost. Po rečima izvršnog direktora Opela, Dr. Karl-Tomas Nojmana, odluka da se “adam” proizvodi u fabrici u Ajzenahu je bila potpuno ispravna: “Veliki je poduhvat napraviti automobil apsolutno vrhunskog kvaliteta kao što je “adam”. On sa svojim mogućnostima individualizacije predstavlja veliki izazov u pogledu planiranja, logistike i proizvodnje. Opel je jedini proizvođač koji je izumeo i proizvodi mali automobil u Nemačkoj.”

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)