Datum:

02.01.2018. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kija motors” je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada “Gud dizajn” za 2017. godinu dobila nagrade za tri svoja najnovija modela.

“Gud dizajn” nagrade južnokorejski automobilski gigant je osvojio u kategoriji “prevoz” za svoje nove modele “rio”, “stinger” i “niro”!

Već osam godina zaredom korejski brend je dobitnik ovih prestižnih dizajnerskih nagrada “Gud dizajn”. Prethodni “Kijini” nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (na primer “telurajd” iz 2016. i “GT4 stinger” iz 2014) tako i serijski modeli (električni “soul EV” ili premijumska limuzina “kadenca”).

– Naši dizajneri širom sveta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svest o brendu. Nagrade “Gud dizajn” za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada – kaže Seon Ho Joun, vođa “Kijinog” dizajnerskog centra.

Nagrađeni modeli “rio”, “stinger” i “niro” nastali su kao plod saradnje “Kijina” tri dizajnerska studija u Namjangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Nemačka).

Svečana dodela nagrada se tradicionalno održava u Čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Žiri “Gud dizajn”, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri “Kijina” ovogodišnja predstavnika su ostavila pozitivan utisak na osnovu svih ocenjivanih kriterijuma.

“Gud dizajn”, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja. Nagrade “Gud dizajn” dodeljuju se za najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike.

Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)