Datum:

28.12.2015. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2543 pregleda

Italijanske vlasti odlučile su da na tri dana proteraju automobilski saobraćaj iz Milana kako bi se smanjila količina smoga.

Zagađenje vazduha postaje sve izraženiji problem u Italiji, a visok nivo smoga nagnao je vlasti da zabrane automobilski saobraćaj od 1o do 16 časova počev od danas pa do srede. U upotrebi je javni prevoz koji građani mogu da koriste umesto automobila.

U Rimu će ljudima čija vozila imaju neparne brojeve na registarskim tablicama biti zabranjena upotreba vozila na devet sati, a isto važi i od sutra za one sa parnim brojevima. Prema mišljenju zaduženih za očuvanje životne sredine, ova mera nije dovoljno drastična, zato što i dalje dozvoljava da oko 1.3 miliona automobila bude prisutno na javnim putevima. U Rimu su ljudima takođe date instrukcije da ne podešavaju termostate na temperaturu višu od 18 stepeni, kako bi se doprinelo smanjenju zagađenja.

Osim toga, gradonačenik San Vitaliana, grada u blizini Napulja, na tri meseca je zabranio pečenje pica u pećima na drva. Vlasnici takvih peći moraće da instaliraju posebne filtere ukoliko žele da ih koriste tokom zabrane. Oni koji se ne budu pridržavali ove zabrane moraće da plate kaznu od 1.032 evra. Iz istih razloga, korišćenje drveta i žbunja radi paljenja tradicionalne novogodišnje vatre zabranjeno je u gradovima Luka (u Toskani), Terni (u centralnoj Italiji) i u Rovigu (koji se nalazi na severu Italije).

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)