Datum:

07.04.2018. 14:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Američki trgovinski rat sa Kinom postaje sve intenzivniji, a mogao bi imati veliki uticaj na nemačke proizvođače automobila, kao što su BMW i Mercedes.

Način na koji bi ovi nemački proizvođači mogli postati kolateralna šteta povezan je sa činjenicom da oba imaju fabrike u SAD u kojima se prave i izvoze popularni krosoveri.

Rojters ziveštava da bi oba proizvođača mogla da se suoče sa značajnim posledicama, ukoliko Peking odluči da podigne poreze na automobile uvezene iz SAD na 25 odsto. Tako bi BMW bio u gubitku u iznosu od 965 miliona dolara, dok bi ta cifra za Daimler iznosila 765 miliona.

BMW i Mercedes su svesni ovog potencijalnog problema, zbog kog predsednik Daimlera Ditrih Ziče na godišnjem sastanku akcionara poziva na slobodnu trgovinu, imajući u vidu da se 119 hiljada radnika ove kompanije nalazi izvan Nemačke.

Jedan izvor iz BMW-a kaže da bi ovakve okolnosti jedino mogle da primoraju BMW da izmesti proizvodnju X5 modela iz SAD. BMW već planira da proizvodnju svog X3 modela, koji se do sada pravio samo u SAD, premesti u Kinu.  

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)