Datum:

03.04.2018. 16:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Najmanji SUV model u gami debitovaće naredne godine, na sajmu automobila u Ženevi, a biće baziran na ovogodišnjem konceptu Vision X.

Lansiranjem novog, potkompaktnog SUV vozila, Škoda će dobiti svog predstavnika u jednom od najbrže rastućih i trenutno veoma popuranom automobilskom segmentu.

Novi model deliće mehaničku platformu sa sestrinskom Seat Aronom, koja je nedavno predstavljena ljubiteljima automobila u Srbiji na sajmu automobila u Beogradu.

Kao datum svetske premijere određen je mart 2019. i početak sledećeg ženevskog auto-salona.

Koncept Vision X, koji je bio izložen na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, poslužiće kao osnova za produkcijski SUV.

Vision X je tehnološki najnapredniji Škodin auto, a jedan od ključnih detalja ovog koncepta je hibridni pogon sa dva elektromotora i benzinskim agregatom koji kao gorivo može da koristi i kompresovani prirodni gas (CNG).

Beniznac je 1.5-litarski turbopunjeni četvorocilindraš sa 130 KS i 250 Nm odbrtnog momenta. Jedan elektromotor pokreće prednju osovinu, a drugi zadnju.

Pogon na prednje točkove je standardan, dok se na sva četiri točka uključuje kada je neophodno, koristeći zadnji elektromotor za ubrzanje.

Ubrzanje 0-100 km/h postiže se za 9,3 s, a maksimalna brzina vozila je 200 km/h.

Za CNG su obezbeđena dva rezervoara, jedan je ispod zadnjeg sedišta, a drugi iza zadnje osovine.

Inače, drugi električni motor pogoni litujum-jonska baterija od 48V i 1,5 kWh, koja se dopunjava prilikom kočenja.

Ostaje da se vidi šta će od svega ovoga biti primenjeno na produkcijskoj verziji koja stiže naredne godine, a očekuje se da će dizajn spoljašnjosti u velikoj meri biti preuzet sa koncepta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)