Datum:

12.07.2011. 13:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5734 pregleda

U svetu automobilske industrije kruže glasine o tome da je Hyuindai, proizvođač automobila iz Južne Koreje, nedavno krenuo u ozbiljan obračun sa konkurencijom i to razvojem novog V8 superautomobila čija cena će se kretati između 80.000 i 100.000 dolara, a uz to će imati performanse koje su se već pokazale kao odlične, kakve ima i Nissan GT-R i Porsche 911. Reč je o kupeu, a njegovi kupci će na raspolaganju imati ”tričarije” kakve imaju i kupci Equus sedana.

Međutim, izvršni direktor Hyuindaija Džon Krafcik enegrično negira da ova kompanija radi na razvoju superautomobila. Da li je to zaista tačno ili Krafcik želi da čitava stvar ostane misteriozna do samog kraja, vreme će pokazati.

Tračevi o ovom automobilu ipak opstaju, pa se tako već ”zna” da će on imati spreda postavljen motor, mada je i centralni u razmatranju, ali će svakako biti reč o potpuno aluminijumskom Tao 5.0-litarskom V8 koji se trenutno nalazi u Genesis R-Specu i uskoro će biti pod haubom većeg i skupljeg Equus sedana. Njegova snaga iznosi 429 konja i 510 Nm obrtnog momenta.

Ukoliko ovaj superautomobil zaista bude napravljen, V8 će snagu slati samo ka zadnjoj osovini. Zbog njegove cene i težine, integralni pogon neće biti u razmatranju. Ali ono što se još uvek ne zna jeste to kakav menjač će novi Hyuindai imati. Spekulacije tvrde da će to verovatno biti auto/manualni menjač sa dvostrukim kvačilom koji ova kompanija već koristi u Veloster hečbeku. Ali, takav menjač nije pogodan za V8 superautomobil sa zadnjim pogonom, tako da će ovo pitanje još neko vreme ostati misterija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)