Datum:

24.09.2011. 20:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5452 pregleda

Švedski sud početkom ove nedelje odlučio je da Saabu, koji se već neko vreme nalazi u finansijskim i egzistencijalnim problemima, pruži još jednu priliku.

Sud u Gotenbergu podržao je Saab i odobrio mu pravo da uloži žalbu na odluku nižeg suda koji mu nije odobrio zaštitu od potraživača dugova. Sada je na sudu da odluči da li će promeniti svoju odluku i obezbediti Saabu zaštitu od potraživača, a ishod će se znati kroz nekoliko dana.

U saopštenju koje stoji na njihovom zvaničnom web sajtu, Saab kaže da je ’’zadovoljan odlukom suda i da trenutno čeka dalji razvoj događaja’’.

Da podsetimo: ovaj proizvođač je apelovao na sud da ceo slučaj ponovo prouči, posebno delove koji se odnose na finansiranje u iznosu od 96 miliona dolara. Saab je tom prilikom zatražio zaštitu suda od potraživača početkom ovog meseca, ali je sud odbio taj zahtev.

Tako je finansijski oslabljen proizvođač čekao na ulaganje u iznosu od 338 miliona koje je obećao Saabov kineski partner Panf Da Automobile Trade Co. Zhejiang Youngman Lotus Automobile.

Saabova proizvodnja obustavljena je već mesecima, a radnicima još uvek nije isplaćena plata od avgusta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)