Datum:

10.09.2014. 19:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5457 pregleda

Toyota je predstavila Urban Utility (U2) koncept, pred njegovu javnu premijeru na “World Maker” sajmu u Njujorku, koja se održava u drugoj polovini septembra.

U2 izgleda kao futurističko komercijalno vozilo, a opisuju ga kao vrlo podesiv model koji je veličine kompaktnog vozila, sa funkcionalnostima kompaktnog kamioneta i prostranošću kombija.

Izgled se verovatno mnogima neće momentalno dopasti, a odlikuje ga upadljiv zadnji deo sa uvlačivim krovom i masivnim zadnjim vratima koja se mogu koristiti kao rampa.

Sličan dizajn nastavlja se i u kabini, koja je minimalistički opremljena, sa jedinstvenom instrument tablom i iPad-om koji je dodatak zabavnom sistemu. Tu je i futuristička centralna konzola sa “lebdećim” naslonom za ruke i jedinstvenim menjačem. Druge značajne karakteristike uključuju prednje putničko sedište koje se može ukloniti i šinski sistem koji može poslužiti za držanje brojnih vrsta prtljažnog sadržaja.

Toyotin direktor istraživanja dizajna Kevin Hanter, rekao je da je ova kompanija videla mogućnost za razvoj novog pristupa urbanom vozilu, zahvaljujući povećanju potrebe za ovakvim vozilima. Ovaj koncept, stoga, nudi fleksibilnost, zabavu i odlično manevrisanje pri vožnji.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)