Datum:

14.04.2016. 13:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota se udružila sa studentima sa Internacionalnog centra za automobilska istraživanja Klemson univerziteta kako bi napravili uBox koncept.

Njegov razvoj trajao je oko dve godine, a kao rezultat tu je futurističko vozilo jedinstvenog izgleda koje bi trebalo da privuče takozvanu “Generaciju Z”, što bi bili oni rođeni nakon 1995. godine.

Jedinstven i upečatljiv izgled ovog vozila verovatno se neće dopasti svima, ali on ima neke univerzalno prihvaćene karakteristike, kao što su LED dnevna svetla, “suicide” zadnja vrata i zaobljen stakleni krov koji podržavaju stubovi od kompozita karbonskih vlakana, ojačani aluuminijumom.

Unutrašnjost je veoma prilagodljiva, sa sedištima koja se mogu rekonfigurisati i ukloniti, zahvaljujući tome što su pozicionirana na klizećim šinama. Studenti su imali nameru da omoguće vozačima da unutrašnjost u potpunosti prilagode svojim potrebama, pa su osmislili online zajednicu u kojoj su vlasnici mogli da podele svoju verziju dizajna za vazdušne ventile i masku displeja. Njihov dizajn zatim bi se daunloadovao i pravio upotrebom 3D štampača.

Toyota nije želela da kaže koje su specifikacije ovog vozila, ali je potvrđeno da uBox ima električni pogon. Opremljen je i sa nekoliko 110-voltnih utičnica, što znači da se može koristiti za punjenje mnoštva uređaja, od aparata do laptopa.

uBox je kreiran kao deo jedinstvenog partnerstva nazvanog Deep Orange. Toyota kaže da su se studenti veoma posvetili svakom aspektu razvoja ovog koncepta, od istraživanja tržišta i dizajnerskih studija pa do inžinjerstva i proizvodnje.

toyota-ubox-concept (1)

toyota-ubox-concept (2)

toyota-ubox-concept (3)

toyota-ubox-concept (4)

toyota-ubox-concept (5)

toyota-ubox-concept (6)

toyota-ubox-concept (7)

toyota-ubox-concept

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)