Datum:

09.05.2017. 19:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Šef Toyote za severnoameričko tržište otkrio je da ovaj japanski proizvođač traži lagane materijale kako bi se zadovoljili sve stroži standardi za potrošnju goriva u SAD.

Na događaju priređenom u njihovom centru za istraživanje i razvoj u Jork Taunšipu u svrhe obeležavanja Toyotinog širenja, Džim Lenc rekao je da je ova kompanija ponajviše zainteresovana za aluminijum: “Moramo da tražimo mnogo različitih načina za smanjenje potrošnje. To znači da ćemo morati da koristimo sve više i više laganih materijala poput aluminijuma u budućim proizvodima.”

Potpredsednik Toyote zadužen za nabavku i dobavljački inžinjering Robert Jang nadovezao se na ovu izjavu i rekao da će pravljenje delova od aluminijuma biti lako. Izazov će, prema njegovim rečima, biti ugradnja laganih materijala u komponente budućih platformi.

Povećana upotreba aluminijuma za Toyotu neće biti jeftina, posebno kad se u obzir uzmu nove Trampove tarife i ostali troškovi vezani za aluminijum i čelik koji se ne prave u SAD, prenosi Autonews.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)