Datum:

28.01.2017. 14:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota Supra nove generacije sada je prilično realna stvar, a prema najnovijim informacijama, ovo sportsko vozilo debitovaće u formi koncepta u oktobru, na Salonu automobila u Tokiju.

Japanska publikacija Best Car oktirla je da će nova Supra imati dizajn inspirisan FT-1 konceptom s početka 2014. To u suštini znači da će ovo biti vitki automobil sa dvoje vrata, izgleda daleko manje konzervativnog u odnosu na GT86.

S obzirom na to da je Supra razvijena u saradnji sa BMW-om, podaci o njenom pogodu još uvek se čuvaju u tajnosti. No, pretpostavlja se da će imati tri različite opcije motora, počev od turbopunjenog 2.0-litarskog rednog četvorocilindarskog sa 255 KS pa do 3.0-litarskog V6 sa 240 KS sa turbopunjačem, a nešto kasnije rangu će se pridružiti hibrid sa 2.5-litarskim motorom.

Suprin brat blizanac iz BMW-a je Z5, koji će javno debitovati na Salonu automobila u Frankfurtu u septembru, a pokretaće ga postojeći četvorocilindarski i šestocilindarski motori ovog brenda. On će imati mnoštvo komponenti od karbonskih vlakana kakve imaju i3 i i8 modeli.

Osim nove Supre, Toyota će u Tokiju predstaviti još dva koncepta. Prvi je nazvan S-FR II i predstavlja evoluciju koncepta iz 2015, i u suštini je mini verzija GT86. Drugi je sporska verzija Corolle sa GTI oznakom, za koju se očekuje da će imati 2.0-litarski turbopunjeni motor sa 250 KS.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)