Datum:

14.10.2016. 19:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Naredna generacija Toyota Supra modela najverovatnije će usvojiti hibridni pogon, razvijen u saradnji sa BMW-om.

I pre nego što su se prve špijunske fotke ovog automobila pojavile online, pričalo se o motoru koji će Toyota koristiti radi oživljavanja svog čuvenog modela. Sada se pojavila informacija da je odabran hibridni pogon.

Ova vest potvrđena je od strane Toyotinog predsednika za Evropu Johana van Zila, koji je na pitanje o korišćenju hibridnih tehologija u sportskim automobilima odgovorio potvrdno: “Mislim da će se to u budućnosti definitivno desiti. Mi već imamo neke sportske modele sa hibridnim pogonima, kad je reč o Lexusu. Što se tiče Toyote, ako možemo da imamo trkački automobil sa hibridnom tehnologijom za Svetsko prvenstvo u izdržljivosti, onda ne vidim razlog da isto ne važi i za putničke automobile. Nemam nikakvih sumnji u vezi sa tim da će u budućnosti pravi sportski Toyota modeli biti elektrifikovani.”

Ukoliko se ispostavi da je Toyota Supra baš taj model, njegna hibridna tehnologija mogla bi da inspiriše i Toyotin Le Mans prototip. On bi mogao imati električne motore na obe osovine, koje bi služile kao ispomoć benzinskom motoru koji pogoni zadnje točkove. Regenerativno kočenje je nešto sa čime će ovaj automobil najverovatnije takođe biti opremljen.

2018-toyota-supra-8

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)