Datum:

14.03.2018. 19:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota je početkom ovog meseca predstavila svoj GR Supra Racing koncept, nisu otkrivene njegove specifikacije. Sada se, međutim, postavlja i pitanje šta donosi proizvodni model.

Tetsuja Tada, glavni inženjer ove kompanije, rekao je da se su sličnosti između ovog i BMW Z4 modela „manje nešto što mnogi mogu zamisliti”, uprkos tome što su ova dva modela razvijana paralelno. 

Iako postoje komponente koje ovi modeli dele, Tada kaže da je Supra dizajnirana kao „čist sportski automobil”, dok će Z4 otići „u nešto drugačijem pravcu”, pošto je reč o luksuznom i sportskom roadsteru. Kao rezultat, ova dva vozila imaće različite kalibracije motora, kao i iskustvo pri vožnji.

Još uvek nije poznato koji pogon će imati Supra. Toyota je pitala vlasnike prethodnog Supra modela da li bi želeli da ovo vozilo ima prednji šestocilindarski motor koji pogoni zadnje točkove. Razmatra se i hibridni, odnosno alternativni pogon, koji uključuje i gorivne ćelije. Nije poznato ni da li će Supra imati ručni menjač, ali jeste to da će kupci imati na raspolaganju mnoštvo opcija da svoj primerak Supre opreme prema sopstvenim željama i potrebama.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)