Datum:

12.05.2017. 13:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Većina najvećih automobilskih proizvođača najavila je svoje planove o samovozećim automobilima, a sve do sada Toyota je bila relativno tiha po pitanju ovog trenda. 

Drugi najveći proizvođač na svetu iz Zemlje izlazećeg sunca najavio je da će sarađivati sa kompanijom Nvidia u svrhe razvoja i pravljenja hardvera koji podržava veštačku inteligenciju, kao i pratećeg softvera, koji su neophodni za lansiranje ove tehnologije na tržište u narednih nekoliko godina.

Toyotini budući samovozeći automobili koristiće Nvidia Drive PX AI kompjutersku platformu koja se oslanja na tehnologije dubinskog učenja kako bi raspoznavala i rešavala gotovo bezbroj potencijalnih scenarija koji se mogu desiti na putu. Nvidia tvrdi da njen Xavier procesor, ugrađen u Drive PX AI platformu, može da stane na dlan i da dostavi 30 triliona operacija po sekundi. On prikuplja informacije od kamera, lidara, radara i mnoštva drugih senzora.

Izvršni generalni menadžer Totore Ken Koibuči je povodom ove vesti rekao: “Toyota je radila na autonomnoj tehnologiji duže od dvadeset godina, sa ciljem smanjenja saobraćajnih nesreća na nulu, i kao cilj postigli smo lakši transport i više mobilnosti za sve. Kroz ovu saradnju planiramo da ubrzamo razvoj autonomnih sistema vožnje koji će biti još bezbedniji i sposobniji.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)