Datum:

08.11.2016. 19:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota namerava da započne masovnu proizvodnju električnih vozila do 2020. godine. Trenutno drugi najveći proizvođač automobila na svetu namerava da napravi in-house tim koji će se baviti planiranjem i razvojem električnih automobila počevši od iduće godine.

Tako se priča da će ovaj japanski proizvođač zasnovati svoj novi električni automobila na platformi koja je u osnovi Priusa i da će ga ponuditi ikao SUV, čiji opseg samostalnog kretanja iznosi više od 300 kilometara.

U januaru je Toyota osnovala odeljenje za istaživanja povezana sa baterijama, a sva je prilika da se priprema da svoje elektromobile oprema sopstvenim baterijama. Alternativa je korišćenje baterija izvan kompanije, što bi smanjilo troškove.

Smatra se da je Toyota zainteresovana za razvoj kompletno nove flote električnih automobila, a to će joj omogućiti smanjenje troškova koje ova tehnologija iziskuje. Osim toga, japanski brend nastoji da pobedi svog rivala – nemački Volkswagen, koji svoje poslovanje od 2020. godine vidi najviše u pravljenju pristupačnih električnih automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)