Datum:

02.12.2018. 9:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense – paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju – na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

• Toyota Safety Sense dostupan je u 68 zemalja i regiona sa ciljem da se proširi na približno 100 zemalja do 2020. godine
• Instaliran u 90% novih Toyota vozila u Japanu, Severnoj Americi i Evropi
• Sudari otpozadi su smanjeni za 70% uz upotrebu ovog sistema i do 90% ukoliko je sistem kombinovan sa ICS sistemom (Sistem sonara za određivanje rastojanja do vozila ispred)
• Najnovija generacija Toyota Safety Sense sistema poseduje unapređene karakteristike i novi sistem za održavanje kretanja u saobraćajnoj traci (Lane Trace Assist – LTA) za još veću podršku u vožnji

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense1 – paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju – na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Toyota Safety Sense (TSS) je trenutno ugrađen u 90% Toyotinih vozila2 na japanskom, severnoameričkom i evropskom tržištu. Do sada je uveden u 68 zemalja i regiona, uključujući Kinu,druge azijske države, Bliski Istok i Australiju.

Predviđa se da će do kraja ove godine 3 miliona vozila u Japanu, 5 miliona vozila u Severnoj Americi, i približno 2 miliona vozila u Evropi biti opremljeno Toyota Safety Sense sistemom.

• U realnim uslovima u saobraćaju, mogu se jasno uočiti efekti smanjenja udesa3 , kao što je smanjenje sudara otpozadi za oko 70%, a čak i do 90% ukoliko je TSS sistem dostupan zajedno sa Intelligent Clearance Sonar (ICS) – sistemom sonara za određivanje rastojanja do vozila ispred.

Posvećena postizanju bezbednog mobilnog društva, Toyota veruje da je veoma važno promovisanje pristupa koji uključuje ljude, vozila i okruženje u saobraćaju, kao i traganje za “bezbednošću u realnom svetu”, tako što će učiti iz saobraćajnih nesreća i iskoristiti to znanje za unapređivanje vozila.

Početkom ove godine, Toyota je uvela drugu generaciju Toyota Safety Sense sistema, napredujući jedan korak bliže ka svom konačnom cilju, automobilskom društvu bez ijedne nesreće.

Toyota Safety Sense sada obuhvata 4unapređene verzije sledećih sistema: – Sistem za povećanje bezbednosti pre sudara (Pre-Collision System – PCS) – pomaže u sprečavanju i ublažavanju sudara sa vozilima ispred i potencijalnih sudara sa pešacima u noćnim i dnevnim uslovima vožnje, kao i biciklistima u dnevnim uslovima vožnje;

– Adaptivni radarski tempomat (Adaptive Cruise Control – ACC) – pomaže vozaču da zadrži bezbednu razdaljinu od vozila ispred;
– Sistem upozorenja na napuštanje saobraćajne trake (Lane Departure Alert – LDA) – pomaže u sprečavanju nesreća i sudara prilikom napuštanja saobraćajne trake;
– Automatska duga svetla (Automatic High Beam – AHB) – osiguravaju odličnu vidljivost u toku noćnih uslova vožnje;
– Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova (Road Sign Assist – RSA) – pruža pomoć vozaču davajući mu najkorisnije informacije, čak i u slučaju kada previdi saobraćajni znak.

Dostupan je i novi Inteligentni adaptivni radarski tempomat (iACC) koji povezuje ACC sa RSA sistemom. Kada se vozilo kreće konstantnom brzinom u skladu sa menjanjem brzina od strane vozača, RSA sistem prepoznaje znak za ograničenje brzine i vozač može jednostavno uskladiti brzinu vozila sa novim ograničenjem brzine, pomoću prekidača na upravljaču.

Pored toga, unapređena podrška tokom vožnje sada je dostupna kroz Sistem za održavanje kretanja u saobraćajnoj traci (Lane Trace Assist – LTA) 5. Zajedno sa ACC, novi LTA sistem pruža pomoć vozaču u kontroli upravljača sa laganim navođenjem, kako bi se vozilo zadržalo u središtu saobraćajne trake, čak i u slučaju blagih krivina na putu.

Toyota namerava da uvede drugu generaciju Toyota Safety Sense sistema u 100 zemalja, uključujući Aziju i Latinsku Ameriku, do 2020. godine, sa akcentom na dalju popularizaciju paketa aktivne sigurnosti.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)