Datum:

26.01.2014. 21:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4664 pregleda

Ukoliko ste ljubitelj Toyote GT86 i Subaru BRZ-a, onda verovatno već znate da je kabrio verzija nedavno odbačena, usled nedostatka interesa Subarua da kreira verziju bez krova ovog sportskog automobila.

Međutim, Toyota je potvrdila da će ipak napraviti kabrio verziju GT86 modela, čak i u slučaju da Subaru nije zainteresovan da učestvuje u tome. U nedavnom intervjuu koji je dao na Salonu automobila u Detroitu, Dag Marta, potpredsednik Sciona sa tržište S.A.D. rekao je: “To je nešto o čemu interno razmišljamo iz perspektive proizvođača  – gde ćemo praviti nešto što se neće proizvoditi u mnogo primeraka, ako u tome ne bude učestvovao Subaru i iz inženjerske perspektive: odakle ćemo nabaviti resurse?”

Svi Subaru modeli, uključujući BRZ, proizvode se u “Fuji Heavy Industries”, a isto važi i za Toyotu GT86 i Scion FRS. U novembru je predsednik ove fabrike Jasujuki Jošinaga jednostavno objasnio: “Mi pravimo automobile, pa ako ga ne napravimo, onda ga neće biti.” Sada ostaje da se vidi koliko je Toyota zaista motivisana za realizaciju ovog projekta bez pomoći Subarua.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)