Datum:

25.03.2018. 11:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski gigant Toyota suspendovala je svoj “Chaeffeur” projekat testiranja sistema samovozećih automobila nakon incidenta sa Uberovim prototipom.

Žena je prelazila ulicu van pešačkog prelaza, kada ju je udario SUV koji Uber koristi za testiranje tehnologija “automobila bez vozača”.

Toyota je u javnom saopštenju prekid testiranja obrazložila “brigom za emotivno zdravlje njenih test vozača”.

“Zbog toga što osećamo da je incident uticao emotivno na naše test vozače, odlučili smo da privremeno pauziramo “Chauffeur” testiranja na javnim putevima”, saopštila je Toyota.

Japanska kompanija testiranja sprovodi u američkim državama Mičigen i Kalifornija, ali za razliku od većine konkurenata, nije otkrila koliko prototipova trenutno je u pogonu.

Smrtonosni Uberov udes dogodio se samo nekoliko dana nakon što je najavljena saradnja Toyote i Ubera u vezi sa razvojem autonomne vožnje.

Detalji nisu precizirani, ali je portparol Toyote Brajan Lajons istakao da kompanija nije odlučila da li će ili ne kupiti Uberov softver autonomne vožnje.

Prema poslednjem izveštaju policije, incident u Arizoni se dogodio u trenutku kada je u Uberovom prototipu bio uključen autonomni mod, a sigurnosni vozač bio za upravljačem.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)