Datum:

08.12.2016. 19:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyotin povratak u segment sportskih kupea sa GT 86 modelom bio je uspešan, a sada je ova kompanija otkrila da je u planu i njegov naslednik.

Direktor evropskog ogranka Toyote Karl Šliht rekao je da je druga generacija gotovo sasvim izvesna, a da se može očekivati krajem 2018. ili, još verovatnije, 2019. godine. Prema njegovim rečima, ovo vozilo služi važnoj svrsi i ne žele da ga se odreknu: “Sportski automobili prolaze kroz svoje faze. Naša namera je da nastavimo sa ovim automobilom.”

Aktuelni kupe razvijen je u saradnji sa Subaruom, koji ga prodaje pod BRZ oznakon. Šliht nije precizirao da li će naredni GT 86, ili samo 86, imati druga imena na različitim tržištima, odnosno da li će biti produkt saradnje sa nekim proizvođačem automobila. On kaže: “Da li će to biti Subaru? Ne znam. Ali da bi koncept nastavio da živi, moramo to uraditi. Postoje brojni razlozi za nastavljanje saradnje sa Subaruom.”

Ključ uspeha GT 86 modela bio je boxer motor, a njegov nizak centar gravitacije pozitivno se odrazio na dinamiku pri vožnji. 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)